Det finns flera anledningar att ta sig till Göteborg i juletider, inte minst för den romantiska viben som staden åtnjuter – utan för att det finns en hel del evenemang på gång nu under december att njuta av tillsammans med sin älskling.

Att ta in på hotell Göteborg i vinter är verkligen att rekommendera, speciellt om du är ute efter att spendera en romantisk weekend här tillsammans med din älskling. Till exempel invigdes nyligen Jul på Liseberg och här bjuds det på en hel del evenemang under hela december fram till jul. Vad till exempel Göteborgs Posten tipsar om är att se den fantastiska ljusshowen som man har satt upp, och hela parken ljuder av julsånger, glimmar av julgransglitter, och doftar gott av glögg och dansbanorna har förvandlats till platser för riktig isbalett. Man har helt enkelt valt att verkligen förgylla hela parken i ett julskimmer som bjuder in alla åldrar. Till Expressen, som självklart också var på plats för att beskriva parken, berättar tvåbarnsmamman Cecilia Lundgren om hur hennes två döttrar gillade både att handla klappar till familjen och få träffa tomten i julverkstaden och önska sig egna julklappar – och vilka barn gillar inte att får träffa tomten? Men det är långt från bara tomten man kan få chans att träffa på Liseberg i juletider, för här finns något för alla oavsett om man är ett förälskat par på dejt eller en familj på jakt efter att hitta aktiviteter på jullovet tillsammans med barnen.

Detta händer i Göteborg under julmånaden

Det är inte bara på Liseberg som det firas jul i Göteborg denna december. I staden har man också valt att öppna upp en riktig Julstad, vilket man berättar om i ett pressmeddelande. Vad planen är för 2017 års upplaga är än sålänge enligt följande:

  • Lucia – Hvitfeldska gymnasiets musikklasser på sitt tredje år står tillgodo med Luciakör och firande, och kommer främst att synas (och höras) under invigningen av julstaden och sedan tillhöra den sjungande julgranen.
  • Sjungande Julgranen – denna hittas på Kungsportsplatsen och här kommer både Luciakörerna och andra körer i staden att framföra olika julkonserter fram till dagen innan julafton.
  • Ljuskonst – har sattas upp av den internationellt erkände ljuskonstnären Aleksandra Stratimirovic som stod som vinnare av just Julstadens ljusdesigntävling och hennes ljuskonst tänds under själva invigningsceremonin. Men det kommer även finnas mer ljuskonst att vila ögonen på men i andra delar av Julstaden och runt om i Göteborg.

Självklart kommer staden att bjuda på ännu lite mer att roa sig med. Men dessa saker kommer vi ej att skriva om – dessa är bättre att uppleva på plats. Så har du och din älskling tankar på en weekend innan julafton är Göteborg e n stad som varmt rekommenderas.