Är du ute efter romantik men har svårt att sitta still? Då kan en tur till ishotellet i Jukkasjärvi passa perfekt eftersom det enkelt går att kombinera med vackra naturupplevelser.

En perfekt destination för den som vill uppleva romantiken ute i fjällvärlden är ishotellet i Jukkasjärvi. Ishotellet som byggs varje vinter vid Torne Älv i Kiruna är världens största ishotell, helt gjort av is och snö. Hotellet är öppet mellan december och april, och dess arkitektur varierar från år till år. Enligt Expressen är priset för en natt på ishotellet 2500 kronor för två personer kronor och då ingår frukost, dusch och bastu samt en guide av ishotellet och lån av overall och skor. Det man behöver ta med själv är ett varmt underställ och en mössa, och solskyddskräm då solens strålar är mycket starka trots den kyliga vintern uppe i norr. Man kan välja mellan att sova i ett varmt eller ett kallt rum. Väljer man det senare får man sova i fem minusgrader, i ett isrum med isdekorationer och snö under en renfäll. På ishotellet finns förutom rummen en iskyrka, isbar och en mängd olika isskulpturer att beundra. Om man vill kan man även anordna sitt bröllop i kyrkan på ishotellet, ha en mottagning efteråt med norrländska delikatesser och tillbringa bröllopsnatten på en isbädd. Ishotellet är även en bra destination sommarmånaderna, då den arktiska sommaren med midnattssol är magisk och det finns många vandringsleder att gå för den som vill njuta av fjällandskapet.

Aktiviteter i Jukkasjärvi

Hur romantiskt låter det inte att åka hundspann med sin älskade? Hundspann är bara en av de aktiviteter som finns i anslutning till ishotellet. I övrigt erbjuds även norrskensturer, isskulptering, turer på snöskoter och varma bastubad med uppfriskande dopp i isvakar. En annan aktivitet är pimpelfiske eller längdskidor, något som lokalinvånarna ägnar sig mycket åt. För den som är frusen och föredrar att vara inomhus efter vistelsen på ishotellet kan man gå en kurs i arktisk matlagning och testa på traditionell norrländsk mat.