För den som är trött och utsliten men ändå vill komma iväg på en romantisk weekend, finns det inget som passar bättre än en spavistelse. I Sverige finns många spa med olika teman och aktiviteter. Nedan listas några av de mest populära.

För den som inte har så mycket tid eller känner sig trött kan det vara en idé att boka in en natt på spa. Finns spat i närheten behöver man inte lägga extra pengar på resan, och man får ändå den där välbehövliga pausen man förtjänar även om det bara är för några timmar eller för en natt. De flesta span erbjuder paketpriser för både morgonspa, dagspa, kvällspa och övernattningar och det ingår oftast morgonrock, tofflor och handdukar i priset. Det är ofta hög kvalitet på mat och dryck på alla span, och därmed är det perfekta förutsättningar för en romantisk middag efter badet eller behandlingen.

Några av Sveriges mest populära spa

 

  • Loka brunn. Loka Brunn i vackra Bergslagen ligger vid sjön Norra Loken med vackra naturleder nära. I vattensalongen erbjuds gym, bastur, simträning, bad i både varma och kalla källor och när det kommer till behandlingar är spat känt för sina ansiktsbehandlingar med diamantslip.
  • Selma Spa. Selma Spa finns både i natursköna Sunne och mitt inne i Stockholms pulserande stadskärna. Det är ett spa med fokus på avkoppling som erbjuder flertalet kropp- och ansiktsbehandlingar, energigivande kurbad, träningspass samt restauranger med ekologiska varor med fokus på medelhavets kök.
  • Yasuragi som ligger vid Hasseludden i Stockholm är en spa- och konferensverksamhet med japanskt tema. Spat har ett japanskt bad med varma utomhuspooler, inom- och utomhus bastu, japanska sparitualer och yogapass. Dessutom är maten fantastisk och det går att välja mellan flera restauranger med asiatiska smakupplevelser och barer där man kan dricka det japanska risvinet sake.
  • Nynäs havsbad. Nynäs havsbad som ligger i Stockholms skärgård är ett badhotell som har havet precis intill. Här finns ett stort urval av bastur och pooler som man kan koppla av i medan man njuter av utsikten. För den som vill går det även att ta ett havsdopp från badstegarna oavsett temperatur utomhus.