Ska du och din älskling till Malmö på en stadsweekend? Se du till att ta in på stadens mest romantiska hotell och ägna era lediga dagar åt att besöka stadens alla mest romantiska platser.

”Det är inte utan orsak som staden på grund av alla sina många olika lummiga och grönskande parker som Malmö av många kallas för Parkernas stad. Några av de mest populära och största parkerna är Kungsparken, Slottsparken, Pildammsparken och Folkets park.” Läs mer: www.hotellmalmo.nu/sevardheter/.

När du är i Malmö befinner du dig, precis som citatet utlovar, i parkernas stad och vad är egentligen mer romantiskt än det? Inte mycket, förutsatt att du besöker staden när det är trevligt att uppbehålla sig utomhus i längre perioder vill säga. Nu på hösten när vintern närmar sig är det dock mer romantiskt att gosa ihop sig med sin käresta i ett av stadens många hotell – och gärna då i ett hotellrum med en riktigt romantisk feeling vilandes över sig. Men visst. Att bara spendera en weekend inlåst på ett hotellrum låter mysigt, men det blir garanterat långrandigt efter ett tag. Därför kan det vara bra att ha koll på vad man mer kan hitta på. Ett tips är att läsa artikeln som Expressen skrivit om 7 platser att hänga på, och där man även dubbar staden till landets hippaste – och i den listan finns en rad bra råd på ställen ett förälskat par kan uppehålla sig på.

Singel i Malmö

Du som kommit till Malmö inte som par utan som singel har inget att oroa dig för. Det finns en rad olika ställen att hänga på, och har du dessutom dejtingappen Tinder bör du kolla dina platsinställningar och skapa några matchningar här i staden – och ställen att ta en Tinder-dejt till finns det gott om! Kolla bara in listan som Metro sammanställt. Här listas allt från sköna pubar och mysiga krypin till romantiska promenadstråk. Så vill du också säga att Malmö är Sveriges hippaste stad kan göra det, men lägg även till att det är den mest romantiska staden att Tinderdejta på!