I vissa parförhållanden kan vardagen vara det som släcker gnistan i relationen. Därför är weekendresor ett bra sätt att visa uppskattning mot sin älskling, samtidigt som relationen kan stärkas. I Europa finns ett myllrande utbud av olika städer att besöka för din romantiska resa. Men det kan göra det ännu svårare att välja.

Med någon timmas flyg bort ligger mångas favorit Italien. Ett land med fantastisk mat, ett romantiskt språk och vackra städer är ett mycket bra val om du vill känna dig som nykär igen. Det finns vindistrikt i Italien som har precis allt vad ett par kan önska. Gott vin, välsmakande mat, vackra vyer och perfekt temperatur. Ett hett tips är att åka runt på den italienska landsbygden på en vespa och uppleva en romantisk anda.

Londons oändliga aktivitetsutbud

För par som är kulturintresserade, är London ett perfekt resmål. Staden erbjuder både museum, teatrar, marknader och shopping, som gör att utbudet av aktiviteter är oändligt. Alltså är London en perfekt stad för kärlekspar som vill skapa upplevelser och minnen tillsammans.

Prisvärda Prag

För de par som är historiskt intresserade är Prag en favorit. Staden erbjuder en intressant historia från andra världskriget och tidigare tillbaka, samt har många vackra byggnader från svunna tider. Prag är en perfekt stad för svensken som vill lära sig lite mer om våra förfäder och inte åka så långt. Till Prag tar du dig snabbt med flyg och här kommer du uppleva hur prisvärt både mat och dryck är, vilket gör att du och din älskling kan unna er något extra romantiskt.

Tysklands vackra städer

Inte långt bort från Sverige ligger Tyskland med flera fantastiska städer. Med en bilresa bort eller en timmas flygresa, så landar du i Tyskland. Ett land med städer för par som är intresserade av öl, teknik och gott kött. Här kan du bli förförd av vacker arkitektur och kulinariska måltider, då landet har några av världens bästa restauranger. Bra att fundera på vid val av plats för weekend:

  • Vilka intressen finns? Mat? Kultur? Öl?
  • Resesätt? Med flyg? Båt?
  • Hur mycket får resan kosta?