I slutet av juli 2018 är det dags igen för Pride-festivalen. Den börjar den 27:e juli och avslutas med enorma festligheter den 5:e augusti, lagom till semestrarna börjar gå mot sitt slut. Detta kan bli höjdpunkten för romantik under sommaren så ta med din älskade till Sveriges huvudstad och känn kärleken blomma upp.

Pride-festivalen är anordnad för att fira att kärleken inte har några gränser. Att alla som älskar någon oavsett sexuell läggning, kan göra sin röst hörd och visa upp sig utan skam och rädsla. Det är därför inte konstigt att många tar vara på just dessa dagar för att få uppleva en extra gnutta romantik innan arbetet tar vid igen.

Romatik i stora lass under Pride i Stockholm

Oavsett om du aldrig har upplevt Pride förr eller om du är en trogen återvändare varje år besök Stockholm och bli ett med festligheterna i regnbågens alla färger! De flesta invånare i staden är då tillbaka från semestern och tänker förmodligen i samma banor som du själv och sannolikheten för trevliga möten och bekantskaper är ännu större. Samtidigt är stämningen glädjefylld till max och kommer säkerligen optimera era chanser för ytterligare ömhet.

Det bubblar även av utställningar, aktiviteter och konserter och annat kul och skulle man inte vilja medverka i Pride eller titta på paraden av glädjeskuttande deltagare hela tiden, så finns det massor av annat trevligt att ta del av. Paraden sker dessutom den sista dagen och brukar slå rekord på rekord för varje år.

Roliga platser under Pride

Det finns några speciella platser som du/ni bör hålla i huvudet när Pride-veckan sätter igång, såsom Pride House, Pride Park och Pride Parade.

På Pride House vid Sergels Torg blandas politik och konst i alla dess former och här kan man också delta i föreläsningar och samtal för att ge uttryck för sina åsikter. Pride Park på Östermalms IP blir en gigantisk mötesplats och förvandlas till ett hav av sorl, glädje och kärlek. Även här kan du/ni smaka på konst och debatter, samtal och utställningar varvat med ett hav av restauranger och romantiska picknick-ställen.

Sist men inte minst är det dags för paraden som går av stapeln kl. 13 och är en manifestation för alla mänskliga rättigheter och en chans för alla att visa upp sig från sin sanna sida. Alla är välkomna att delta. Vad kan vara mer romantiskt än att vandra genom Stockholm hand i hand och samtidigt se alla uppskattade blickar?